Sărbătorile Pascale au o însemnătate aparte pentru creștinii din întreaga lume, marcând un eveniment fundamental, și anume Învierea Domnului. Așadar, Paștele este una dintre cele mai importante și frumoase sărbători ale creștinătății, aducând lumină, pace și bucurie atât în suflete, cât și în casele creștinilor.
Ca orice mare sărbătoare, Paștele are tradiții și obiceiuri străvechi, frumos păstrate de către români. Înainte de Paște, oamenii se pregătesc cu sârguință atât din punct de vedere spiritual – prin post, cât și din punct de vedere lumesc – îngrijind locuințele și pregătind bucate alese. Ouăle roșii sau frumos încondeiate, drobul de miel și pasca, sunt doar câteva dintre bunătățile pe care le găsim pe masa de Paște, cu drag pregătită de către gospodine.
Momentele petrecute cu cei dragi, devin amintiri de neuitat pentru noi toți. Cine nu își amintește de mirosul de pâine caldă, drob sau friptură aburindă de miel? Dar de deliciile dulci, precum cozonacii grăsuni ai bunicii sau de pasca aromată pregătită de mâinile mamei? Am putea zice că sunt amintiri dulci și savuroase, însă atât de greu de pus în practică și de către noi, nu-i așa?! Ritmul cotidian alert, ne face să ne dorim să fim mereu eficienți și productivi, timpul ne dă bătăi de cap, iar preparatele făcute acasă pierd de multe ori în fața celor din magazine. Cu toate acestea, sunt o mulțime de rețete rapide și economice, care nu implică foarte multă muncă și care ne aduc în prezent preparatele tradiționale și ”gustul de acasă”, însă într-o formă mai modernă.
Așadar, dacă vrei sa creezi și tu amintiri dulci pentru cei dragi și să-i uimești cu o rețetă rapidă și ușor de preparat acasă, iți propunem o rețetă de pască cu branză și stafide care cu siguranță va primi doar aprecieri. Rezultatul va fi unul cu adevărat spectaculos!
Iată de ce ai nevoie:
Blat
300 grame biscuți obișnuiți
70 grame unt (la temperatura camerei)
70 grame zahăr
Umplură
1 kg brânză de vaci
3 ouă (întregi)
200 grame zahăr
3 linguri smântână
3 linguri făina
1 budincă de vanilie
1 plic praf de copt
1 praf sare
Esență de vanilie
Stafide
Vom începe cu pregătirea umpluturii. Umplutura se prepară la blender, punând branza de vaci, ouăle, smântâna și zahărul, până se obține o textură fină. Adaugăm apoi făina, budinca de vanilie, praful de copt, praful de sare și esențele în funcție de preferințe, amestecând de această dată ușor, cu ajutorul unei spatule. Pentru un plus de savoare, adăugăm stafidele sau fructele confiate, însă dacă nu ești un iubitor al fructelor, le poți înlocui cu picături/bucățele de ciocolată.
Blatul este extrem de simplu de pregătit. Fărâmițăm biscuiții, adăugăm untul și zahărul și amestecăm ușor, până obținem o compoziție omogenă. Punem compoziția de blat într-o formă de copt rotundă, tapetată cu unt și faină sau cu hârtie de copt. Blatul se dă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 7 minute, după care îl scoatem și adăugăm umplutura. De această dată, vom reduce temperatura cuptorului la 160 de grade și vom lăsa la copt timp de 1 oră, până cand pasca prinde o crustă frumos aurie. Te-am convins? Încearcă și tu această rețetă delicioasă de pască modernă cu brânză și stafide și oferă zâmbete celor dragi!
Fii primul care lasa un comentariu.