reguli oala sub presiune

Cum să folosești oala sub presiune

Pentru a te putea bucura de o bucătărie cât mai utilă și mai practică, trebuie să o dotezi cu cât mai multe aparate și accesorii care să îți facă viața mai ușoară. Există multe investiții inteligente pe care le poți face pentru mai mult confort și pentru eficiență în bucătărie, iar una dintre ele este oala sub presiune.

Despre oala sub presiune ne propunem să vorbim și noi în acest articol. Dacă ți-ai cumpărat una, sau dacă urmează să o faci, și vrei să afli cum se folosește corect, atunci ai ajuns la locul potrivit. Vei afla tot ce trebuie să știi din rândurile imediat următoare.

Recomandări generale pentru utilizarea oalei sub presiune

Oala sub presiune este un accesoriu gândit să îți facă viața mai ușoară. Se folosește ușor, face gătitul mai ușor și se întreține ușor. Drept urmare, trebuie să ai și tu una! Dar care sunt regulile pe care trebuie să le respecți ori de câte ori folosești oala sub presiune?

Informații pe care trebuie să le cunoști despre oala sub presiune

Din punct de vedere tehnic, oala sub presiune poate fi inclusă în categoria vaselor pentru gătit. Aceasta este echipată cu un capac ce asigură o închidere etanșă, iar astfel aburul nu poate ieși din vas. În acest fel, se creează o presiune foarte mare, iar apa va atinge temperaturi înalte.

120 grade Celsius este temperatura pe care apa din oala sub presiune o poate atinge. Sunt 20 de grade peste temperatura pe care o atinge apa la fierbere în mod obișnuit.

Pentru oala sub presiune se folosește o flacără mică, sau cel mult medie, iar în acest fel calitățile alimentelor gătite nu se pierd. Mâncarea gătită va fi mai sănătoasă, iar acesta reprezintă un motiv grozav pentru a o folosi.

Dar cum se folosește oala sub presiune?

Există o multitudine de avantaje pe care folosirea oalei sub presiune le oferă. De aceea, trebuie să ai și tu una! Dar cum să o folosești?

Înainte de toate, ar trebui să citești cu multă atenție instrucțiunile cu care oala ta sub presiune a venit la pachet. Supapele trebuie verificate ocazional și curățate, dacă sunt înfundate.

Pentru început, pune alimentele în oală, iar abia mai apoi poți pune apă. Atenție însă! Nu exagera cu apa. Aceasta nu ar trebui să depășească jumătatea oalei sau, în condiții speciale, 2/3 din volumul său.

Alte reguli pe care trebuie să le respecți numaidecât atunci când folosești o oală sub presiune

Mai există câteva reguli pe care trebuie să ți le recomandăm, iar mai apoi poți începe să folosești oala sub presiune. Iată care sunt acestea.

  • Nu poți folosi prea multe alimente în oala sub presiune, drept urmare ar trebui să ai grijă;
  • Oala poate fi răcită folosind apă rece;
  • Cât timp există presiune în oală, nu trebuie să deschizi capacul. Scapi de presiune folosind supapa, iar capacul poate fi deschis atunci când nu mai ies aburi;
  • Capacul oalei trebuie ținut invers atunci când oala sub presiune este depozitată;
  • Nu uita că trebuie să ai mereu pe mâini mănuși.

Acestea fiind spuse, achiziționarea unei oale sub presiune este o decizie ce merită pe deplin. Fă și tu acest pas și sigur nu vei regreta. Se folosește cu ușurință, oferă rezultate grozave și, mai ales, îți oferă timp prețios și mai ales mâncare sănătoasă și gustoasă.

Fii primul care lasa un comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*