Aparatele frigorifice au o importanță deosebită în viața de zi cu zi, așa că trebuie să le întreținem corespunzător. Curățarea aparatelor frigorifice este o sarcină de o importanță deosebită, iar asta deoarece trebuie să ne asigurăm că alimentele au parte de condiții optime pentru o păstrare în deplină siguranță.
Dacă nu te vei ocupa constant de curățarea frigiderului, cel mai probabil că bacteriile și mucegaiul se vor dezvolta, iar asta nu te va bucura deloc. Toate alimentele vor fi afectate, așa că te vei vedea nevoit să le arunci.
Astăzi există frigidere cu diferite filtre menite să mențină mediul din frigider cât mai curat și mai sigur, dar chiar și acestea ar trebui curățate adesea.
Despre acțiunile de igienizare ale frigiderelor ne propunem să vorbim și noi în acest articol. Astfel, dacă te întrebi cum se curăță corect frigiderul și congelatorul, atunci ai ajuns la locul potrivit. Vei afla din rândurile imediat următoare.
Cât de dese se curăță frigiderul?
În ceea ce privește frecvența curățării frigiderului, am pregătit o serie de sfaturi ce te vor ajuta să îl menții mereu curat.
Înainte de toate, trebuie să îți recomandăm să ștergi în fiecare zi rafturile, deoarece acestea sunt cele mai expuse murdăriei. Nu e nevoie decât să folosești o lavetă umedă pentru a îndepărta resturile de mâncare, iar astfel vor fi mereu curate.
Apoi, cel puțin o dată pe săptămână ar trebui să verifici toate alimentele din frigider, pentru a le elimina pe cele stricate sau expirate.
Noi îți recomandăm ca măcar o dată pe lună să te ocupi de curățarea integrală a frigiderului. Sigur, este o operațiune care necesită timp și mai ales efort, dar merită! Dezghețarea congelatorului și curățarea totală a ambelor compartimente se va dovedi a fi cea mai bună metodă de a păstra frigiderul în cele mai bune condiții.
O dată la câteva luni ar trebui să ai în vedere curățarea condensatorului frigorific. Este piesa cea mai importantă pentru răcirea frigiderului, iar de aceea ar trebui ă o întreții corect. Acesta poate fi însă expus murdăriei, în mod special prafului, iar de aceea ar trebui ca măcar din când în când să îl cureți.
Cum să cureți corect frigiderul
Nu ai nevoie de prea multe lucruri pentru a te ocupa de curățarea frigiderului tău. De regulă, este suficient să folosești o lavetă, un burete și detergent de vase. În anumite cazuri, îți vor fi utile o găleată și saci de gunoi, pe care îi vei folosi pentru a arunca alimentele care nu mai sunt bune.
Pentru început, va trebui să cureți rafturile, tăvile și sertarele frigiderului. Scoate-le cu grijă și transferă-le în chiuvetă pentru a le curăța cât mai bine. Le poți lăsa în apă cu detergent de vase pentru o mai lungă perioadă de timp, astfel încât curățarea să se facă în profunzime.
Odată curățate toate aceste componente, va trebui să te ocupi de pereții interiori ai frigiderului. Acest lucru îl vei face, desigur, cu o lavetă și detergent de vase. Insistă în locurile greu accesibile, deoarece acolo se adună mai multă murdărie. În final, clătește pereții cu o nouă lavetă și apă curată.
Ultimul pas implică uscarea și aerisirea frigiderului, în acest fel eliminând mirosurile neplăcute. De asemenea, nu ar trebui să uiți nici de pereții exteriori ai frigiderului, deoarece aceștia ar trebui la rândul lor să beneficieze de o curățare atentă, întocmai pentru ca aparatul să arate precum atunci când era nou.
Sfaturile pentru dezghețarea corectă a congelatorului
Să nu uităm de dezghețarea congelatorului deoarece acesta este, la rândul său, un alt pas important pentru a obține un aparat frigorific imaculat.
Înainte de toate, ar trebui să scoți frigiderul din priză. Nu numai că astfel gheața se va topi mai ușor, dar totodată este o măsură de siguranță. După deconectarea frigiderului de la sursa de energie, va trebui să lași ușa deschisă pentru a crește temperatura din interior.
Următorul pas este să îndepărtezi toate alimentele și să le păstrezi doar pe cele care sunt în termenul de valabilitate. Scoate sertarele și curăță-le separat, întocmai pentru a fi cât mai curate în final.
Așteaptă ca gheața să se topească și îndepărtează constant apa rezultată. După ce gheața s-a topit, poți trece la curățarea pereților congelatorului. Este suficient să folosești apă caldă, detergent de vase și un burete. Dar la fel de bine ai putea folosi un produs special conceput pentru curățarea aparatelor frigorifice.
Folosește toate aceste sfaturi și aplică-le frecvent pentru a-ți păstra frigiderul în cele mai bune condiții. Iar dacă ai nevoie de un nou frigider, atunci știi ce ai de făcut: cumpără unul nou! Găsești pe Demax.ro o mulțime de frigidere de bună calitate, întocmai pentru a-l alege pe cel mai potrivit nevoilor tale.
Fii primul care lasa un comentariu.