Ciresele sunt considerate super-fructe datorita numeroaselor propietati pe care le au: diuretice, anticancerigene, antiinflamatorii, energizante si regeneratoare. Acestea contin mult potasiu, vitamina C si sunt printre cele mai bogate alimente in antioxidanti, care protejeaza celulele de actiunea negativa a radicalilor liberi. Ciresele sunt unele dintre fructele cele mai sarace in calorii si au un continut ridicat de apa.
Sunt bogate in vitamine, minerale si nutrienti, care sunt esentiale pentru o viata sanatoasa. Multi cercetatori au descoperit ca antocianinele din cirese pot avea efect si in cazul durerilor de articulatii. Aceste fructe pot incetini procesul de imbatranire si creste imunitatea. Putem evita problemele digestive daca vom consuma cirese.
Si diabetul va sta mai departe de noi cu ajutorul acestui fruct! Ciresele au un indice glicemic foarte scazut, ceea ce le transforma in gustarea perfecta, mai ales pentru bolnavii de diabet. Consumate inainte de culcare, ciresele au capacitatea de a induce somnul si de a ajuta organismal sa se odihneasca mult mai bine. Totodata bolile cardiovasculare vor fi prevenite si veti avea o piele mai ferma si stralucitoare.
Echipa Demax va propune un desert delicios la care puteti folosi ciresele: Tarta rustica cu cirese
Mod de preparare
1.Pentru a face aluatul procedam astfel: punem faina, zaharul, si untul intr-un castron si framantam cu degetele, pana cand aluatul seamana cu niste firimituri de paine. Adaugam coaja rasa de portocala, galbenusul de ou si apa, apoi framantam pana obtinem un aluat moale si omogen. Il invelim in celofan si il lasam 30 de minute la rece.
2. Intr-o cratita punem ciresele spalate si bine scurse de apa, zaharul si sucul de portocala. Fierbem la foc mic aproximativ 15 minute, pana cand ciresele se inmoaie si sucul scade devenind un sirop gros. Dam deoparte si adaugam esenta de vanilie.
3. Pe o suprafata presarata cu faina, intindem aluatul in forma de cerc cu diametrul de aproximativ 30 cm. Rulam aluatul pe sucitor si il transferam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cu ajutorul unei pensule il ungem pe toata suprafata cu ou batut. Presaram pesmetul in mijlocul cercului de aluat, lasand o margine libera de 4 cm.
4. Punem peste pesmet gramajoare din amestecul de cirese, apoi ridicam marginea aluatului pentru a nu se scurge continutul de fructe. Lasam mijlocul neacoperit. Ungem aluatul cu ou batut si coacem tarta in cuptorul preincalzit la foc mediu, aproximativ 25-30 de minute, pana ce aluatul se rumeneste frumos.
5.Servim placinta rece presarata cu zahar pudra.
Va dorim pofta buna si nu uitati de ofertele pe care Demax vi le pune la dispozitie in aceasta perioada. Vizitati site-ul Demax pentru a vedea cele mai bune preturi la o gama larga de produse!
Fii primul care lasa un comentariu.